fbpx

Ce este un certificat SSL

Ce este un certificat SSL

https security

SSL vine de prescurtarea de la Secure Sockets Layer si reprezinta un protocol in materie de securitate, fiind dezvoltat de Netscape in 1994. Domeniile care folosesc certificat ssl sunt usor de indentificat datorita adresei url de tip https si a unui mic lacat care apare in browser.

https

Certificatele SSL sunt certificatele de securitate sau mai bine zis protocoale criptografice cu rolul de a securiza schimbul de informatii pe internet, de ex tranzactiile bancare, informatii despre cardurile bancare, securizarea corespondentei, parole, orice informatie care ar trebui sa ramana privata.

Siguranta deplina, date protejate

Nu doar site-rile e-commerce trebuie sa foloseasca certificate ssl, orice site pentru a creste nivelul de securitate trebuie sa foloseasca acest protocol de securitate, mai mult atat chrome cat si mozilla vor introduce din acest an o alerta cu care informeaza vizitatorul sau utilizatorul ca site-ul fara certificat este nesigur.

De retinut este ca certificatele ssl nu ajuta doar la nivel de securitate, ci te va ajuta sa cresti si in topul motoarelor de cautare, fiind un vot pozitiv pe care-l primeste domeniul in cauza.

Asa cum spuneam prin instalarea unui certificat ssl toate informatiile transmise dintre browser si server nu pot fi interceptate, ofera un grad mai mare de confidentialitate si de siguranta decat o conexiune web necriptata.

tipuri de certificate ssl

Tipuri de certificate SSL

1. Certificat cu Validarea domeniului
Acest tip de certificat ssl este cel mai ieftin, are disponibile in 2 variante de cryptare, 128 si 256 biti. Din pacate acest tip de certificat nu poate garanta clientului ca site-ul este 100% sigur si legitim.

2. Certificat cu Validarea companiei
Validarea companiei este unul dintre cele mai sigure certificate ofera doar criptare pe 256 biti. Este folosit de companiile mari, cu o relatie puternica de incredere cu clientii lor. Pentru a intra in posesia lui nu este la fel de simplu ca la prima varianta de certificat ssl pentru validarea domeniului, pentru a achiziona un astfel de certificat, documentele trebuie sa fie prezentate si revizuite. Acest certificat ofera factorul de incredere final pentru clienti.

3. Certificat cu Validare Extinsa
Acest tip de certificat este cel mai inalt nivel de securitate dintre toate certificatele SSL. Este utilizat pentru informatii strict confidentiale, cum ar fi dosarele medicale sau informatiile bancare. De asemenea poate fi folosit la orice magazin online, oferind o securitate suplimentara pentru clienti.

Costuri

Costurile unui certificat ssl incep de la 12.99 euro pe an si creste pana la 199 euro sau mai mult in functie de nivelul de securitate oferit precum si suma asigurata. Pe gazduireenterprise.ro gasiti certificate SSL cu pana la 70% reducere tot timpul anului.


ediweb

Servicii web profesionale, optimizare SEO realizare website, web design, administrare, mentenanta si social media. Rezultate reale si de durata.
Distribuie

Leave comments

Your email is safe with us.