fbpx

Cum poti obtine un certificat SSL gratuit

Cum poti obtine un certificat SSL gratuit

Cum poti obtine un certificat SSL gratuit

Daca intr-unul din articolele trecute am vorbit despre ce este un certificat ssl, astazi va prezentam un mic tutorial prin care puteti obtine un certificat ssl total gratuit pentru website-ul sau blogul vostru.

Facem o mica paranteza pentru cei care nu sunt inca hotarati sa faca trecerea de la hhtp la https. Incepand cu acest an este foarte important sa faceti aceasta schimbare, toate browserele vor incepe sa marcheze site-urile fara certificat ca nesigure, vizitatorul sau utilizatorul este informat ca site-ul respectiv nu este sigur.

non secure

Instaland un certificat ssl, va puteti imbunatati ranking-ul in cautari si in acelasi timp oferiti utilizatorilor un website sigur pentru datele lor dar si pentru voi.

Chiar este gratuit?

Absolut da! De curand compania Internet Security Research Group (ISRG) sau Let’s Encrypt a lansat un proiect prin care orice detine un domeniu poate obtine un certificat SSL gratuit de la ei. Acestea se pot instala automat sau manual.

free ssl

Certificat SSL gratuit

Pentru a obtine un certificat SSL gratuit acceseaza adresa https://www.sslforfree.com si urmeaza pasii de mai jos:

ssl gratuit

Adauga numele domeniului tau ( in cazul meu ediweb.ro ) apoi click pe Create Free SSL Certificate.

O sa fiti redictionati catre pagina de unde puteti alege modul automat de instalare Automatically Verify Domain prin acces FTP sau manual Manually Verify Domain (HTTP Server) in care va urcati singur fisierele.

Daca optati pentru Automatically Verify Domain trebuie sa introduceti datele de acces prin FTP pentru a completa toate campurile, mai putin ultimul Directory care ramane asa.

Pentru instalarea manuala Manually Verify Domain (HTTP Server) va trebui sa descarcati in PC doua fisiere Download File #1 si Download File #2. Folosind un client FTP ca FileZilla, creati un folder numit .well-known in locul unde se afla fisierele blogului, in folderul nou creat .well-known care creati alt folder numit acme-challenge. Dupa ce ati creat cele doua foldere urcati cele doua fisiere Download File #1 si Download File #2 in acest ultim folder si apasati Download Certificat.

Se va deschide o pagina noua cu mesajul Certificate Successfully Generated, asta inseamna ca certificatul SSL a fost generat si trebuie sa-l adaugam/configuram si in cPanel.

In cPanel cautam rubrica Security -> SSL/TLS

cpanel ssl

Apoi click pe SSL/TLS si pe link-ul sub Certificates (CRT)

cpanel ssl

Mai jos pe pagina o sa gasiti Upload a New Certificate, te intorci pe sslforfree.com/create, copiezi primul cod din casuta Certificate si il pui in cPanel in casuta Paste the certificate into the following text box si click Save Certificate.

Tot in cPanel – Security – SSL/TLS – alegem Install and Manage SSL for your site (HTTPS) si click pe linkul Manage SSL sites.

cpanel ssl

In partea de jos a paginei selectezi domeniul apoi dai click pe Autofill by Domain

cpanel ssl

In casuta necompletata Private Key (KEY), pui codul copiat de pe sslforfree.com/create din a doua casuta Private Key, dupa click pe Install Certificate. O sa arate un mesaj popup cu You have successfully configured SSL.

Ultima modificare se face in wordpress, din contul vostru de admin instalati pluginul Easy HTTPS (SSL) Redirection pentru a redictiona url vechi http catre cel nou https.

Dezavantaje

Dezavantajul acestui certificat SSL gratuit este ca are valabilitate doar 90 de zile de la instalare, dupa care trebuie sa refaci procedura de mai sus. O sa fiti anuntat pe mail cu o saptamana inainte sa expire. Daca optati pentru o varianta cu plata va recomandam sa vizitati site-ul celor de la mxhost.ro, ei au reduceri la certificate de pana la 70% tot timpul anului, preturi bune si asistenta pe masura.

Daca intampinati probleme la instalare lasati un comentariu mai jos si va pot ajuta la configurare si instalare, succes!


ediweb

Servicii web profesionale, optimizare SEO realizare website, web design, administrare, mentenanta si social media. Rezultate reale si de durata.
Distribuie

Leave comments

Your email is safe with us.